Om Bedehuset
RESTAURANT, CAFÉ OG UTSTED

Bedehuset er en restaurant i Larvik. Restauranten er lokalisert i historiske Larvik bedehus og ligger i et nydelig område med Herregården og fjorden som nærmeste nabo. Det er flott utsikt og fine solforhold både i restauranten og på uteserveringen.

Bedehuset er restaurant, café og utested; her kan man nyte mat med familien, lunsj med kollegaer, en øl etter jobben, middag alene eller i selskap og danse natten inn i helgene.

Lokalet har en storsal i 1. etasje med flere soner – lounge, bar og spisesoner. På galleriet i 2. etasje kan man enten sitte skjermet eller med utsikt over livet i storsalen. Galleriet kan også benyttes til lukkede selskaper som konfirmasjoner og bryllup.

Vi er opptatt av gode råvarer, helst lokale. Hos oss får du ærlig mat, mat som er laget av bevisste, engasjerte og inspirerte kokker. Årstider, tilgjengelighet og kreativitet vil derfor styre menyen.

Fra bedehus til Bedehuset
HISTORIEN OM BEDEHUSET

Før Bedehuset ble restaurant, café og utested i Larvik var det i drift som bedehus i nesten 140 år. Bygningen ble oppført i 1875 på tomten der noen av uthusene til den grevelige residensen hadde ligget. Residensen, eller Herregården som den vanligvis kalles, ligger på andre siden av Herregårdsbakken og ble bygd av Norges stattholder Ulrik Fredrik Gyldenløve i 1674. Herregården er i dag museum og er verdt et besøk.

Bedehuset ble kjøpt av dagens eier i 2013 og bygget om til restaurant. Med respekt for huset og historien har bygget blitt transformert til den unike restauranten den er i dag.

Bedehuset vil fortsette å være et forsamlingslokale, men nå samles folk rundt god mat og drikke.